onsdag 24 oktober 2012

"Kontinuerlig joggning förlänger livet"

Så stod det i DN i söndags (Jogga lagom - och du lever längre). Artikeln var baserad på information från Science daily. Hmmm, ambitionen finns ju alltid där och periodvis lever jag också upp till min vision riktigt bra. För jag är övertygad om att det stämmer. I varje fall att ett sunt leverne med en kombination av hälsosam mat och motion kryddat med god sömn och många skratt är bra. Därför skräms jag lite över hur den här hösten , nej, det senaste året, eller är det till och med mer än så (?), har sett ut. Det pendlar från topp till botten. Jag gör hälsosamma ryck som faller pladask. Och det är alltid samma fot som lägger krokben - jobbstressen. Därför är det så bra med artiklar som denna, även om de känns en smula tjatiga, för de får en att tänka till och förhoppningsvis prioritera om. För vi lever ju inte bara nu. Vi vill ju även må bra sen, och länge.

Så nu blir det till att börja använda det där träningskortet igen - banne mig.

3 kommentarer:

 1. Jag har precis börjat och det känns helt fantastiskt. Ska följa Malin Ewerlöfs nybörjarschema och har kört de två första passen. Längtar faktiskt till nästa och det är tydligen det som är tanken. Kolla in vettja :o)

  http://alltommaloueftertio.blogg.tv4.se/2012/02/14/spring-med-malou-har-ar-malous-lopschema-utarbetat-av-lopproffset-malin-ewerlof/

  Kram!! /Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Skönt att du är igång. Jag körde ett pass häromdagen men rev upp en förkylning igen... Är det inte det ena som sätter krokben så är det det andra.

   Radera
 2. Härligt!
  Kul att du är peppad att börja använda träningskortet igen!
  Hinner du inte svänga ner till gymmet så fungerar ju även ett litet mini-pass hemma också bra. Köra några enkla övningar som t.ex. burpees, armhävningar och situps i ca 10 min med hög intensitet så känns det inte lika jobbigt att du inte kom iväg på ett långpass. Det lilla gör också sitt i längden!

  Ex:
  1min burpees
  1min armhävningar
  1min situps
  vila 30sek
  upprepa

  kör totalt 3 varv, kom ihåg att inte vila mellan dina "minuter", endast när du gjort alla 3 minuter i rad får du vila. Det höjer pulsen och gör det mycket jobbigare och därmed även mer tidseffektivt.

  Kram och lycka till!

  //syrran


  SvaraRadera