torsdag 25 oktober 2012

Barnborg byggd för lek och sköna drömmarI barnens rum dominerar deras sovborg. Vi byggde den för att de skulle få "tak över huvudet" och ett mysigt krypin att sova i. De sover nämligen tillsammans i en stor säng under borgen. Det hela började med ett spontanköp av en billig våningssäng från Röda korset. X antal timmar, några plywood-skivor, målarfärg, tyg och detaljer senare var den klar. Hade vi vetat vad vi gett oss in på hade vi antagligen nöjt oss med en mer ordinär sänghimmel. Å andra sidan hade vi kunnat stanna på många av delmålen under projektets gång. Det var ju bara det att det var så roligt att göra klart när man väl målat upp en inre bild av vad det skulle bli.Barnen klättrar upp i borgen på en vägg av hål och handtag och där uppe håller både "mysprinsar," "krigarprinsessor" och allt annat möjligt till. Bara fantasin sätter gränser. Nästa projekt är att få upp en beställd och levererad skogstapet där uppe. En vacker dag så...På sidan av borgen har utklädningskläderna fått en plats. Just nu dominerar krokarna och lådan av rosa prinsessattiraljer. Storebror är föga intresserad av utklädning just nu, och har väl egentligen aldrig varit det heller. Spegeln, som vi målat i guldfärg, är ett fynd från återvinningsmarknaden.

Barnborgen får bli mitt bidrag till Fabrikens torsdagstema "barnrum".

6 kommentarer:

 1. å vad spännande det ser ut, jag vill så klart se mer!! Kram från en Sabina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Öhhrm, som vanligt finns det ett skäl till att jag har så många närbilder på min blogg... Kaoset som är runtomkring är föga sexigt. Men just därför blev jag lite sugen på att ta en bild och visa hur det också ser ut, runtomkring. Vardagsrealism, typ.

   Radera
 2. Vilken rolig idé och fint genomförande! Riktigt coolt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag misstänker att vi levt ut våra egna barndomsdrömmar. :) För vi har pysslat med den bra mycket mer än vad vi egentligen hade behövt. Barnens fantasi och en vanlig våningsäng räcker ju rätt långt. Egentligen...

   Radera
 3. Vad roligt!! Och säkert jättemysigt att sova i tillsammans! Visa gärna lite fler bilder... vi andra har också skit i hörnen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De tycker att det är jättemysigt att sova tillsammans - trygghet. Vi misstänker att det även påverkar deras relation till varandra på ett positivt sätt. Sen räcker inte alltid syskonet till när mardrömmarna kommer, förstås, och då blir det en del nattvandringar. De sover i en 140-säng så det är inga problem att någon av oss då vandrar över till barnens säng. 90-sängarna vi hade tidigare var rena mardrömmen för vår sömn.

   Radera