lördag 29 september 2012

Älskade och hatade lådor


Det händer ibland att jag kommer hemdragandes med sådana här. Lådor med roliga fynd - i mina ögon. Dock inte lika uppskattade lådor - i min mans ögon. Jag kan förstå honom också förstås, för vi har onekligen mycket prylar som svämmar över både här och där. Men trillar man över små fina saker som är så där jättebilliga och som man tror kan bli fina hemma så kan det vara svårt att låta bli. 

 Denna gång var det vit keramik, lite mässing, ett par skor (händer ofta att jag hittar skor), en sjal (som ni redan fått se på bild i ett tidigare inlägg om min hall) och en röd matta som fick följa med hem, bland annat.
Man kan väl säga som så att svanens vara eller icke vara här hemma är uppe för diskussion. Jag vet, den har lite tantstämpel över sig. Men hemma hos oss, tillsammans med annan vit keramik, tycker jag att den blir riktigt fin. Utan blomma i. Former framträder så fint i vitt, det är det jag gillar med den här samlingen.

2 kommentarer:

  1. Åh, fyndlådor är det bästa som finns! :) J blir galen när jag kommer hem med sånt, dock...

    SvaraRadera
  2. Ja, det känns extra fyndigt att raffsa runt i dom.. Och som du säger är det inte alltid en pryl i sig som är snygg utan dom framhäver ju varandra.. Den där lampfoten ser jättefin ut och svanen är inte alls tantig i ett stilrent sammanhang! :)

    SvaraRadera