lördag 2 juni 2012

Egentid

 Ibland behövs en vitamininjektion. Härliga färger, inspirerande reportage och hembakat fika kan pigga upp den allra slitnaste mamman. Köper Family Living titt som tätt för att få läsa om andra småbarnsfamiljer och framför allt få inspiration till barnvänlig inredning. Vi är ju trots allt flera storlekar och smaker som ska trivas här hemma. Skulle dottern på snart tre år få bestämma skulle allt målas rosa. Som tur är är vi tre mot en i den omröstningen.

 Med färgglada naglar känns livet en smula mer glamoröst (i varje fall den lilla stund all färg sitter kvar). På bilden syns färgerna 261 Freshy och 323 Glacier från Mavala. Allra bästa stunden att måla naglarna tycker jag är på jobbet vid tangentbordet. Då hålls fingrarna i styr och risken för nagellacksfientliga sysslor är minimal. Det händer ju ibland att stunden av egentid avbryts både en och två gånger av små som har svårt att vänta.


Äppelkaka
Smör 150 g
Ägg 6 st
Socker 6 dl
Vetemjöl 9 dl
Bakpulver 6 tsk
Mjölk 3 dl
Rivet skal från 1½ citroner
Äpplen, skalade och klyftade, i den mängd man vill ha i kakan
Kanel och socker för att strö över
Smör och ströbröd till långpannan

Smörj och bröa en långpanna. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst och vitt. Blanda mjöl, bakpulver och citronskal. Rör ner blandningen i äggsmeten och tillsätt smöret och mjölken. Rör till en jämn och slät smet. Häll i formen. Fördela ut och tryck ner äppelklyftorna. Pudra rikligt med kanel och socker över. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 35 minuter. Låt kakan stå kvar i formen i några minuter. Kakan kan enkelt göras glutenfri med glutenfritt mjöl och ströbröd i samma proportioner och den går utmärkt att frysa. Servera som den är eller något värmd med vaniljvisp eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar