tisdag 11 september 2012

Dörrhandtag

Garderobsdörr med partiellt dörrhandtag

Att leva i en charmig 20-talslägenhet med högt i tak, stora fönster, osv, osv, har sina nackdelar. Det är förstås väldigt slitet på sina ställen. Vissa skavanker kallar vi charm medan andra bara stavas irritation. En sådan irritation som stått på vår lista över önskade renoveringsprojekt (flera A4-sidor lång) sedan vi flyttat in är våra delvis obefintliga dörrhandtag. Det finns gränser för hur länge man orkar springa efter en tång så fort en dörr - som inte får stängas - går igen. För att inte tänka på mardrömmen att bli instängd i vår garderob utan möjlighet att ta sig ut. Huuu...

Bild på bakelithandtag från Byggfabriken

De handtag vi har idag är gjorda av formpressad bakelit och påminner om de som finns att köpa via Byggfabriken (595 kr/par). Det bästa hade förstås varit att ersätta det gamla med snarlika nya. Men, nu är alla andra dörrbeslag här hemma gjorda av mässing, och när vi ändå ska byta så känns det lockande att välja något vi gillar snarare än att bara bevara det gamla. Blev till exempel väldigt förtjust i dessa dörrhandtag i mässing och svartmålat trä. De finns också på Byggfabriken och vi kan snabbt konstatera att smakar det så kostar det. De kostar nämligen 895 kr/par.

Bild från Byggfabriken

Kanske blir det då dörrhandtag från mer plånboksvänliga Habo istället (350 kr/par). Det finns många fina där men den sort vi fastnat för (just nu) är den här. Handtag i mässing med vitt trä. Kanske blir det nya handtag i höst, kanske blir det mässing, kanske blir det just de här. Fint skulle det bli, det är jag tämligen säker på.

Bild från Habo

3 kommentarer:

 1. Ja oj, instängd i garderoben vill man nog inte bli! :) Men fy så mycket dom kan ta för ett dörrhantag!? Det är ju väldigt fint med det gamla charmiga men det måste ju vara praktiskt och fungera också annars blir det ju som du säger, ett stort irritationsmoment.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Fina handtag! Vi har de i mitten, fast med silvrig metall, är hur nöjda som helst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, har ni de fina. Vi får se vilka det blir för oss men det lutar mot Habos billigare variant. Blev en smula chockad när jag insåg vad ett litet handtag kan kosta... Vad många skor man sklulle få... :)

   Radera