torsdag 4 oktober 2012

Jag gillar att vara i köket, det är faktiskt så, fast i gemenskap med nära och kära


 Dagens tema i Fabriken är kök/porslin. Kul tycker jag. Jag gillar köket, det är där vi är mest. Både vardagsliv och fest utspelar sig runt vårt stora ekbord. Jag använder sälla duk. Klarar mig bra utan den extra utsmyckningen som tar så mycket tid. Gillar att blanda också, den rustika känslan träet ger värme åt dukningar som annars skulle bli rätt stela. Och stelt går bort hos mig - gillar varmt bohemiskt bättre.


 Mässing runt en kökshandduk. En kontrast som går hem hos mig.

 

God mat, gärna med frukt, härliga oljor och självklart balsamvinäger. Det kan inte bli fel. Saltåkvarn fick vara med på ett hörn. Jag gillar hela deras koncept. Ekologiskt, smakfullt, nyttigt och gott. Vi brukar stanna till i deras butik vid Kvarnen i Järna när vi har vägarna förbi. Vilket förstås inte är så ofta eftersom vi bor i norr. Men någon gång per år blir det i alla fall. Rekommenderas varmt för alla som åker förbi. Köp med några gå-bort-presenter, plocka med något till dig själv, köp gott nybakt bröd och njut av en fika i deras kafé. Mmmm, säger jag. :)


Och kokböcker. När inspirationen tryter, som den så ofta gör. Sen stannar det ofta där, som inspiration. Det är sällan vi följer recepten till punkt och pricka, slutresultatet brukar bli en kombination med egen fantasi och lite man-tager-vad-man-haver.

3 kommentarer:

 1. Fina bilder med en höstig känsla. Gillar det där röda porslinet!

  SvaraRadera
 2. Tallrikarna är ju urtjusiga!
  /Carolina

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder och granatäpple är så vackert! Och visst är det med kokböcker som med annan inspiration, man inspereras till en stämning och sedan gör man det till sitt eget.. Här gillas också Saltå kvarn och snygga förpackningar har dom också!
  Ha en härlig fredag!

  SvaraRadera