fredag 7 september 2012

Kycklingrullader


Blev bjuden på denna rätt tidigt i somras och sedan dess har den varit en återkommande favorit. Min mans moster har hittat receptet i Sköna hem från 2008. Lite pysslig rätt men absolut inte svår och galet god. Smakkombinationen är fantastisk och jag gillar idén med färskost istället för sås.

Parmafylld kycklingrullad med grillad rödlök och boursinost
4 port

4 kycklingfiléer
färska örter efter tycke och smak (salvia, rosmarin och timjan använder jag)
8 soltorkade tomater, ev marinerade
4 skivor parmaskinka
smör till stekning
salt och peppar

4 färska rödlökar (färsk gul lök går också bra)
1 boursinost, vitlök
olivolja
salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse eller mellan plastfolieblad och banka ut dem så att de blir platta. Skär gärna bort den yttersta hinnan på den tjockaste delen av filén så går det lättare. Lägg på finhackade örter, strimlade tomater och en skiva parmaskinka på var och en av de utplattade filéerna, och rulla därefter ihop dem till rullader. Stick en tandpetare (obs i trä) igenom dem om de inte håller ihop, eller knyt om med bomullssnöre.

Stek dem i smör på ganska hög värme i en stekpanna så att de får fin gyllenbrun färg runtom. Salta och peppra under stekningen. Låt dem sedan eftersteka i ugnen i ca 20 minuter. Dela på rödlökarna och pensla med olivolja. Salta, peppra och grilla dem i grillpanna eller på utegrillen i några minuter. Servera dem och en generös klick boursinost till kycklingrulladerna. Jag brukar även servera ugnsstekt potatis till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar