torsdag 13 september 2012

HallenHallen är det första som möter mig när jag kommer hem och också det sista jag ser när jag går. Såklart! Men trots det självklara kan det vara värt att ägna en tanke åt. Jag vill bli glad när jag kommer hem, bli påmind om det jag tycker om. I hallen har jag därför saker jag har fina minnen till, bilder jag blir glad av och så lite skräp som möjligt. Fast det där sista är galet svårt, det misslyckas jag ofta med... Hallen är inte bara den välkomnande famnen den ska vara praktisk också. Och just det är svårt, det kräver sin planering och en massa disciplin. Och eftersom jag och övriga medlemmar i min familj har lite svårt med det sista har vi löst det på ett annat sätt. Vi tog inspiration från ett skolgårdsbygge... Innan några vägar anlades lät man studenterna forma egna stigar. Sen lät man vägarna följa stigarna - för det är ju ändå så studenterna kommer att välja att gå. 

Så har vi försökt göra även hemma hos oss. Skillnaden är att stigarna är högar och samlingar. Där det bildas pappershögar kommer det alltid bildas pappershögar och små drittet, tja det behöver också sin plats. Så när disciplin mot pappershögar och smådritt saknas är det lika bra att kapitulera och ställa ut skålar och papperssamlare istället, tänkte vi. Då ser kaoset i alla fall någorlunda ordnat ut och alla blir en smula nöjdare och gladare.
Detta inlägg är min tolkning av Fabrikens torsdagstema "hallen".

9 kommentarer:

 1. Jättefina bilder - jag har lagt upp dig nu.
  Ha en fin kväll. Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Här har jag aldrig varit förr, men här måste genast kikas runt mer ! :o) Vi har också två gamla serveringsskåp. kramen !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du hittat hit, välkommen! Älskar det där gamla skåpet. Där ryms allt möjligt: mediciner, sällan-använt-porslin, lakan, småprylar...

   Radera
 3. Ser trivsamt ut i din hall och du det är lika här att små högar av både det ena och det andra, gärna uppstår.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att ha hittat hit, nu måste jag ta och kika runt lite.

  Vi har kört lite samma princip som ni. Vi har sett på hur vi faktiskt beter oss och försöker anpassa lösningarna efter det. Ibland tar vi rensardagar då det blir för fullt eller när vi helt enkelt ledsnar på hur det ser ut! (oftast när det är något vi inte hittar...)

  SvaraRadera
 5. Va smart! Vi behöver också sätta upp pappers- och tidningssamlare hos oss. Det sötaste var ju facket för teckningar... :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja teckningarna... De kommer till oss ofta och jag vet inte riktigt vad jag ska göra av alla. Gillar dem och kan inte med att kasta dem, inte direkt i alla fall. Nu kan jag kika lite på dem då och då.

   Radera