torsdag 27 september 2012

Belysning


 Belysning är en viktig ingrediens i ett rum, det vet vi, men ändå kan det vara så svårt att få till. Tacka vet jag dimmers. För det kan vara hopplöst svårt annars att kunna få just den ljusstyrka i rummet som man vill åt. Gillar det mysigt dova, med kanske bara stearinljus som ända ljuskälla. Men långt ifrån alltid, det kan också vara hopplöst opraktiskt. Något jag inte klarar däremot är gråljus. Som det ofta är den här tiden på året. Kompenserar ofta med en lampa inne, även om det egentligen är tillräckligt ljust, för att få ett varmare ljus. Halogen är favoriten!Mitt bidrag i bild till Fabriken idag, på temat belysning,har jag fotat på mitt favoritkontor: Far from standard (PR-firma). Jag har visat bilder därifrån tidigare, även då med en jättefin lampa. Den här lampan, med flera skärmar i en klunga, blir både ett läckert blickfång samtidigt som den ger ljus. Andas DIY gör den också.

4 kommentarer:

 1. Ja, den var verkligen jättefin. Passar så fint med bokhylletapeten i bakgrunden, för det är väl en tapet??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, det är en tapet. Vet tyvärr inte vilken. Fiffigt är det i alla fall. Ett enkelt sätt att skapa stämning och bibliotekskänsla utan en stor samling böcker. Ibland funderar jag på att sätta upp en dylik tapet hemma, och så några hyllor utanpå i linje med de fejkade. För att få känslan utan att ha mängden. Mindre att damma om inte annat. :)

   Radera
 2. Hej!

  Vill själv göra en klunga av lampskärmar. Hur gör jag? vilka saker behöver handlas och hur kopplar man ihop det. Har 4 st skärmar som jag vill göra till en lampa.

  mvh

  veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Veronica! Eftersom du frågar som du gör drar jag slutsatsen att du aldrig tidigare skruvat i kontakter, skalat kablar osv. Det är inte svårt men för svårt för mig att beskriva kortfattat här. Jag rekommenderar dig att söka hjälp i en el-affär. Det blir extra fint med tygklädda sladdar - tycker jag. Finns i många fina färger numera. Lycka till!

   Radera