fredag 15 juni 2012

Min stil


Mässing i alla dess former. Här har ett loppisfynd fått sällskap av Hung-Ming Chens fantastiska fågel. Jag köpte fågeln på DesignTorget.


Stearinljus... Jag har dem överallt! Jag gillar ordnat kaos som här. Mässingen skapar en enhet av en annars ganska brokig samling av gammalt och nytt.


Svarta och vita toner återkommer. Det mest som hängs på våra väggar är fotografier tagna av oss själva eller av andra. Här är bilder tagna av Viveka Österman. De hänger osymmetriskt såklart...


Stilleben ordnas och ordnas om på alla möjliga ytor. Istället för släktfotografier ordnar jag grupper av saker som betyder någonting för oss utblandat med annat vi gillar.


Bevarande. Huset vi bor i är gammal och har sin charm som vi vill bevara och vårda. Vi försöker välja äkta material, platsbygger och anpassar efter den gamla stilen. Det tar sin tid men vi har ingen brådska. Vi vill bo kvar länge.


Starka färger. Något som slog oss ganska fort när vi flyttade in var att vi behövde mer färg och karaktär. Kombinationen av stora fönsterytor och högt i tak gav mer ljus och rymd än vad vi var vana vid. Alla möbler kändes små och våra tidigare färgsättningar fadda. Nu skapar vi liv genom starka färger i turkos, cerise och smaragdgrönt.

6 kommentarer:

 1. Kan avslöja att mitt samarbete med Familjesmycken förmodligen blir något i mässing...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vad kul! I know I'm gonna love them!

   Radera
 2. Vilka fina bilder du tar! Gillar verkligen lampan med fågeln!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Det värmer verkligen med uppmuntrande kommentarer. Lampan är som sagt ett loppisfynd som jag föll för direkt. Det ska väl egentligen sitta en skärm på den men jag gillade den just så som den var. Stilren och enkel. Fågeln blev pricken över i, tycker jag!

   Radera
 3. Du, jag gillar din stil! Fina ljusstakarna, svartvita inramningar, gamla bevarade detaljer och starka färger. Mitt i prick!
  Ha en fin lördagkväll! Står o gör kaffe till gästerna och bloggar samtidigt... Är det det som kallas multitasking...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Kul att du tittar in här! Och kul att du gillar min stil! Jag gillar ju din så det kanske inte är så märkligt. :) Multitasking är bra. Super att det går att hantera bloggen tom från mobilen.

   Radera