söndag 31 mars 2013

Har du någon vilodag i veckan? Ja eller nej


 


Jag bläddrade lite i en bok om att hitta balans i livet och fastnade vid frågan "Har du någon vilodag i veckan?". Ja, tänkte jag spontant. För jag jobbar ju inte varje dag... Men, det beror förstås på vad det är man menar med att jobba. Om jag räknar in alla måsten jag har i huvudet utöver mitt betalda arbete ja då blir svaret ett helt annat. Det är, tvätt och städ och fix och trix mest hela tiden.

En vilodag. En dag för umgänge. En dag utan måsten. Vad skönt!

Nu är det påskledigt och som upplagt för att hinna med lite mer vila än vanligt. Varför inte stanna kvar i sängen lite längre och busa med barnen? Perfekt start på en vilodag!


Dottern tycker att mitt nattlinne är sååå fint. :) Idag är det söndag och Fabriken fylls med härliga bilder igen. Att kika in där med en kopp kaffe i handen känns också som ett typiskt bra vilodagsgöra!

Önskar en härlig (och ledig) påsksöndag!


5 kommentarer:

 1. Ja en vilodag i veckan hade inte varit dumt, men jag liksom du styrs också mycket av alla måsten. Det är kanske dags att tänka om och ta sig den där lediga dagen att vila på, tvätt och städ finns ju kvar :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, jag tenderar ofta att städa och tvätta både lördag och söndag. Tror att det vore skönt att ta ett ordentligt tag i tråkigheterna på lördagen så att man verkligen kan njuta och ta det lugnt på söndagen.

   Radera
 2. Hmm... bra att tänka efter kanske, om man verkligen har en vilodag. Lördagar brukar mer eller mindre vara vilodag här. I alla fall vila från städning, tvätt etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som att ni fått till den där vilodagen. Skönt, jag tror att det är bra.

   Radera
 3. Ja nu fick man ju sig en tankeställare. Alltid är det ju något som "måste" göras. Ska nog införa vilodag hemma :)

  Ha en fin kväll! Kram

  SvaraRadera