torsdag 7 februari 2013

Återbruk


Det är torsdag idag och därmed också temadag i Fabriken. Dagens tema är återbruk och jag tar tillfället i akt och kör återbruk på såväl bilder som innehåll. :) Återbruk handlar mycket om loppisfynd för mig. Det är sällan jag tar mig tid att sy, måla och fixa numera. Men att fynda bland ratat och bortskänkt, köpa med hem för en billig peng och ge sakerna nytt liv hemma hos oss, det har jag tid med. Det är riktigt kul och som en bonus känns det bra också. Den här lampfoten i tung mässing föll jag pladask för när jag hittade den. Jag gillade den som den var och ville inte dölja detaljerna med en lampskärm. Lampan blev en perfekt plats för Hung-Ming Chens fågel.


Många av våra ljusstakar här hemma har vandrat samma väg. De är gamla med patina. Brokiga, alla med olika bakgrund och jag gillar dem. Klassiska saker går aldrig ur tiden. De vandrar vidare från generation till generation. Det gillar jag och det gillar vår miljö.


Förutom ljusstakar har jag alltid ögonen på jakt efter skor på loppisar. Fina skinnskor går ofta att hitta och många känns knappt använda. Tänk så onödigt om de hade kastats. Nu vandrar de istället mellan garderober. Återanvänds. Så bra!

5 kommentarer:

 1. Den lampan såg ju riktigt häftig ut! :) Det har jag inte tänkt på, ibland hittar man ju faktiskt lampor med en "ställning" att hänga skärmen på.. smart! :)

  SvaraRadera
 2. Superfint ....och det ÄR riktigt roligt att hitta saker och tänka ut nya användningsområden .

  Pernilla

  SvaraRadera
 3. Så mycket fint! Och lampan, wow!!

  SvaraRadera
 4. Så vackra bilder!! Din samling ljusstakar är fantastisk, så fina!

  SvaraRadera