torsdag 3 januari 2013

Och så här blev den - nyårsdukningen

 

Årets nyårsdukning gick i grönt, vitt, natur och silver. Servisen Gröna Anna fick sätta tonen. Inspirationen för det övriga hämtade jag från bröllopsscenen i Twilight - som jag skrivit om i ett tidigare inlägg (storytelling new year's eve). Jag tycker att det blir enklare då. Känslan jag vill skapa framträder tydligare. Idéer kommer till mig som jag annars aldrig hade fått. Detaljer kommer till som gör dukningen lite mer spännande och intressant.
 
 

Jag hittade en smal löpare på Åhlens med tillhörande tygservetter - jättefina. Även ett vitt set fick därför följa med hem. Jag gillar smala löpare. De bryter av fint på bordet och skapar en naturlig yta för dekorationer.


Fyra ljus i rad av olika sorter och höjder. Jag gillar det ordnade brokiga. 

 

En liten glaslåda med en vitlök fick vara med på bordet eftersom vampyrer fanns med i bakgrunden av temat. En annan liten ask innehöll ett silversmycke med ett kors.


 En av våra murgrönor fick sig en frisering på nyårsafton. Det blev en grön bladgirlang som svepte längs bordet. En viktig detalj som tillförde liv till det övriga stela. Paketetiketter fick bli en kombination av bordsplacering och glasmärkning. Mycket enkelt - sånt gillar jag.


Den viktigaste detaljen hängde över bordet.

 
Istället för ett hav av vita rosor och kristaller valde jag vita orkidéer och gröna blad som fick hänga i en rad från en uppspänd vajer. Ville inte skruva i taket och hade lämpligt nog krokar på var sida av rummet att spänna min vajer i. Lät en ljusslinga hänga bland blommorna också. Det blev en riktig hit. Stämningsfullt och fint. Blommorna inköptes flera dagar i förväg från Lagerhouse. Inte äkta alltså - tyvärr.


Det är alltid lika kul att få börja året med en ordentlig och kul fest med goda vänner. Nu är nästan allt från nyår tvättat och undanröjt igen. Funderar redan på när och hur nästa höjdpunkt i vardagen ska bli. De är ju så viktiga. Det behövs lite fest för att pigga upp vardagsslitet. Men det får dröja lite. En fest med planering, inköp, fix och städ tar på krafterna och känns i plånboken. Det är värt det. Absolut! Men skulle varje dag vara en fest är jag inte säker på att jag skulle uppskatta det lika mycket. Det skulle inte bli lika speciellt då.

3 kommentarer:

 1. Vilken fantastiskt fin dukning! Gröna Anna bor hos oss också, så detta ska jag apa efter vid tillfälle. Snyggt med linnelöparen och servetterna till samt med murgröna. Tack för tipset.
  Önskar dig ett fint 2013.
  Kram Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kul att du också har Gröna Anna. Jag har ärvt porslinet av min farmor så det känns alltid lite extra kul att använda det. Man blir lite låst av den gröna färgen men gillar man grönt finns det förstås inga nackdelar.

   Radera
 2. Åh va fint det blev! Kul att du fick till grönskan och blommorna hängandes ifrån taket!
  Kram kram!

  SvaraRadera