torsdag 6 december 2012

Juläpplen och tomtetrassel


Lite julpynt har kommit upp här hemma. Vi pysslade i ordning i köket inför första advent. Jag gillar att känna julstämning i köket när första adventsljuset tänds.Lite lyxigt känns det också att få knapra på en pepparkaka eller två till morgonkaffet.


Jag återanvände idén med juläpplen på snöre på murstocken till vår kamin i köket. Bytte hampasnöret till ett vitt papperssnöre.


Vi har trollhassel på spiselkransen som byter skepnad efter årstid. Ny fick några tomtar flytta dit. Barnen älskar att leka med dem. De flyttar runt hela tiden så jag fick skynda mig att ta en bild. Tyvärr var det väldigt mörkt i köket så bilderna blev lite väl korniga och fadda tycker jag.


Det är ingen myskamin vi har i köket. Den är kopplad till vårt värmesystem och används bara riktigt kalla vinterdagar. Tyvärr tycker jag. Även om det systemet är fiffigt eftersom det värmer hela huset när vi eldar så saknar jag effekten av synlig eld som knastrar och sprider stämning. Som det är nu får jag sprida stämning med många ljus istället.


Känner mig trött och "hurven," som de säger här uppe. Hoppas innerligt att jag inte är på väg att bli förkyld. Huu. Nu ska jag linda in mig i en filt, koka kaffe och kika in hos Fabriken som har adventstema idag.

3 kommentarer:

 1. Vilket kök, med kamin och allt.. Jag gillar dina handdukar.. Kraam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där handdukarna är riktiga favoriter för mig. Hade tänkt rama in dem ett tag men nu har väggarna blivit fulla med annat. :)

   Radera
 2. Hittade hit via Fabriken. Vad snyggt det var med kakel på kaminen!

  SvaraRadera