Mmm, godaste sylten kokades ihop helt oplanerat på morgonen. Hittade bortglömda plommon i sommartorpets minikyl där allt ligger packat huller om buller. Plommonen hade börjat anta russinform och kändes inte kul att äta men var inte mögliga så jag hade ingen lust att kasta dem heller. 1kg plommon fick småkoka under lock med 0,5 l vatten, lite kanel och ingefära och en näve omogna vinbär (man tager vad man haver i brist på pektin). Sen tillsattes 0,75 l socker som fick koka med under kraftigare kokning o konstant omrörning i 10 min. Sylten hälldes sedan upp i kokade (!) glasburkar med metalllock och fick svalna upp och ner. Då bildas vakum o sylten håller längre. Supergod blev den, ingefära till plommonen var en hit! Nästa gång vill jag dock ha mer pektin så att den får marmeladkonsistens. Smaken skulle nämligen passa ypperligt med en god hård ost.
Mmm, gott! :) Hoppas ni har en bra sommar!
SvaraRaderaDen var galet god. Verkligen galet god!
SvaraRadera/J