torsdag 28 juni 2012

A girl thing...Tja, vad ska man säga... Ibland blir det bara fel. EU-kommisionen ville locka fler tjejer att forska och tänkte, hmmm, vad gillar tjejer? Hmmm, tja, de gillar väl smink och sånt, och rosa, ja men då säger vi väl det då. Sience = smink = tjejer.  Någonting säger mig att det är gubbar och gummor från stenåldern som fundert ihop detta.

Det som snarare behöver göras är en tvärtom-film för muggiga professorer som ska anställa och satsa på alla smarta tjejer som finns där ute. En film som säger tjejer = smarta = science.

Läste i DN att EU-kommisionen har insett hur fel det blev och dragit tillbaka alltihop. Det var väl tur det. Ändå finns där en obehaglig känsla kvar... Hur kunde det bli så fel från början. Om kunskapen om tjejer och vetenskap ser ut som i filmen är det skrämmande - mycket skrämmande!

2 kommentarer:

  1. Det här är bland det värsta jag sett någonsin! Det spelar ingen roll att de dragit tillbaka filmen, skadan är redan skedd. Skrämmande!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det! Syftet är bra, det behövs en könsutjämning i forskarvärlden, men bilden av kvinnliga forskare är under isen. Jag gillar tempot, bildväxlingarna, sekvensen när en tjej skriver formler på en glasskiva men sminkkopplingen och sexanspelningarna är under isen.

      Radera