onsdag 6 juni 2012

Flaggan i topp


Underbart med en ledig dag mitt i veckan. Vi firar med att vara lite extra mycket med barnen och laga god mat på kvällen. Jag var iväg tidigt igår för att norpa åt mig en låda jordgubbar. För vad kan väl vara bättre att fira svenska flaggan och starten på den svenska sommaren med än dessa ljuvliga röda? Det blir en favorit till efterrätt. Superlätt och supergod pannacotta som gärna ska göras i förväg (extra bra). Idag blir det med smak av jordgubb och choklad.

Chokladpannacotta
räcker till ca 6 personer
5 dl grädde
2½ gelatinblad
0,5-0,75 dl socker
100g choklad (Marabou jordgubb)

Blötlägg gelatinbladen och dela chokladen i bitar. Koka upp socker och grädde under vispning för att undvika att det bränner vid. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt de mjuka gelatinbladen och chokladen. Vispa slät. Häll upp i portionsglas och låt svalna. Låt pannacottan stelna några timmar i kylen före servering. Servera med jordgubbar på toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar