Jag och min dotter har en något olika uppfattning om dukningen hemma. Jag dukar och hon dukar om kan man säga. :)
2 hela vitlökar
1 msk olivolja
3 msk strösocker
2 msk tomatpuré
5 msk balsamvinäger
5 dl rött vin
5 msk kalvfond
2 tsk maizena majsstärkelse
25 g smör
2 krm salt
Sätt ugnen på 200 grader. Bryt vitlöken i klyftor. Lägg löken i en oljad långpanna. rosta den i 20 min. smält socker med tomatpuré i en kastrull. Tillsätt vitlöksklyftor, vinäger, rödvin ock kalvfond. Låt det koka ihop utan lock tills det återstår ca 4 dl. Sila bort vitlöksklyftorna och häll tillbaka såsen i kastrullen. red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Rör ner smör och smaka av med salt. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar